Monkey Island yes rodos… we eat banannas!info@monkeyisland.gr

10 δίσκους που ακούσαμε το 10.(Σειρά Βου:10-6)

Αναστάσιος Σαράντης

Γεια σας αγαπητά μου πιθήκια. Xρόνια πολλά και καλά σε όλους . Eλπίζω να φάγατε καλά να διασκεδάσατε όσο ποτέ άλλοτε και να είστε έτοιμοι για μια όχι τόσο εύκολη χρόνια(Γιωργάκης Kαζαμίας  ταλκιν ). Ας κάνουμε έναν μουσικό απολογισμό του 2010 με 10 δίσκους που μας άρεσαν .ps η φωτογραφία είναι πίσω στο παρελθόν απο συναυλία των Chicks on Speed στο Bios το 2005 αν θυμάμαι καλά…

10.The Drums- “The Drums”

Το τέλειο άλμπουμ (ντεμπούτο παρακαλώ) για τους λάτρεις του καλοκαιριού για όσους απολαμβάνουν το φως, σε μια (ερημική) παραλία. Πραγματικά το απόλαυσα πλήρως και σίγουρα στις καλοκαιρινές μου διακοπές το “Let’s Go Surfing” ακουγότανε στο repeat στο ηλιοκαμένο mp3 player μου . Σίγουρα είναι hype θα πουν οι κουλτουριάρηδες της indie κοινότητος αλλά άκρως απολαυστικό λέμε εμείς  για εκείνες τις στιγμές χαλάρωσης στην παραλία..

Το video είναι από τον ύμνο του καλοκαιριού …

9.Julian Plenti-”Julian Plenti Is Skyscraper”

Ο front man τον Interpol (Paul Banks) σε μια solo καταγραφή τις μουσικής παιδείας  που τον διακατέχει.Φυσικά λείπει ο γνώριμος ήχος των Interpol στο background αλλά ο Banks κατάφερε να πάλι με τους στίχους και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με αυτούς να μας καθηλώσει . Σίγουρα πολλά από τα κομμάτια του δίσκου δεν θα μπορούσες να τα κατατάσσεις σε  αυτά τις πορείας των Interpol αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αξιοπρόσεχτα. Εύκολο ακουστικά το  album κάτι τo οποίο δεν σημαίνει και πρόχειρα στημένο ισα ισα θα έλεγα με ιδιαίτερη χριά και σίγουρα με υπερβολές αλλά ποιος νοιάζεται μωρέ….

το video είναι ένα απο τα αγαπημένα μου στην δουλειά του Paul.

Ο front man τον Interpol σε μια solo καταγραφή τις μουσικής παιδείας που τον διακατέχει .φυσικά λείπει ο γνώριμος ήχος τον Interpol στο background αλλά ο Julian κατάφερε να πάλι με τους στίχους και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με αυτούς να μας καθηλώσει . Σίγουρα πολλά από τα κομμάτια του δίσκου δεν θα μπορούσες να τα κατατάσσεις σε αυτά τις πορείας τον Interpol αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αξιοπρόσεχτα. εύκολο ακουστικά το album κάτι τo οποίο δεν σημαίνει και πρόχειρα στημένο ισα ισα θα έλεγα με ιδιαίτερη χροιά και σίγουρα με υπερβολές αλλά ποιος νοιάζεται μωρέ….

8.Caribou-”Swim”

Σοβαρά τώρα, είναι μια εξαιρετική δουλειά  για όλους εσάς/εμας που αγαπάτε/με την (ηλεκτρονική) ψυχεδέλεια.  O Daniel Victor Snaith (ακα Manitoba) υπήρξε έκπληξη πάντα sτο ακροατήριό του .Πραγματικά τόσοι ήχοι μαζί κάνεις άλλος δεν θα μπορούσε να τους στοιβάξει τόσο καλά/ σε τέτοια αρμονία / όσο ο φίλος Snaith (Μαθηματικός παρακαλώ) . Η κιθάρα είναι απών  και  αντικαθιστάτε φυσικά  με το μπάσο / μαζί με μπλιμπλιστικους  πειραματισμούς(όχι υπερ-βολικους θα έλεγα )  που  μαγεύουν (και) τους βασιλιάδες/ βασίλισσες της πίστας .
Μια δουλειά που προειδοποιώ είναι  σίγουρα (μαγική) ηλεκτρονική και συναρπαστική όσο ποτέ. Η ελεκτρονικα είναι εδώ και εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας . το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους .

Το video είναι από τα αγαπημένα μας single της δουλειάς του Saint.

7.The Foals-”Total Life Forever”

Μια μπάντα με τον δικό μας .. Yannis .  Όταν λέω δικό μας φυσικά και το εννοώ μιας και  ο Γιάννης Φιλιππακης είναι από την Κάρπαθο και από ότι έχω  μάθει την επισκέπτεται και  συχνά. Το δεύτερο άλμπουμ  λοιπόν την μπάντας ήταν λιγότερο  πιο «διασκεδαστικό » από το προηγούμενο αλλά κατά την άποψη μου και σαφώς πιο ουσιαστικό . Η Μπάντα κατάφερε να δημιουργήσει ένα  ιδιότυπο και φιλόδοξο αριστούργημα που μετατοπίσε αυτούς στο προσκήνιο της βρετανικής μουσικής σκηνής .

Το  video είναι από το single Spanish Sahara.

6.These New Puritans -”Hidden”

Ένας από τους πιο δυσκολοχώνευτους ( καλύτερους? ) ήχους του 2010. Πραγματικά δεν ξέρω που να τον κατατάξω και πώς να τον κρίνω. Κατάφερε όμως μετά από  επιμονή δική μου να ακούγεται με μεγάλη ευκολία τα πρωινά Κυριακής πριν ακόμα πιω την πρώτη γουλιά του καφέ μου .
Οι Πουριτανοί σίγουρα ήταν πάντα μεταξύ των πιο παράξενων  γκρουπ  που ταξινομούνται ως post-punk revivalists. Στην Αθήνα ωστόσο  ήρθαν και δεν μάζεψαν ούτε 1000 άτομα να τους ακουσουν…. Εν κατακλείδι .Αν θες έναν δίσκο να κάνεις εντύπωση στο κορίτσι/ αγόρι σου την πρώτη μέρα γνωριμίας σου μην πατήσεις το Play. Άκουσε το μονός σου/μονη σου πρώτα  και δώσε του χρόνο ….
Το βίντεο είναι από το πρώτο τους single με σκηνοθέτη τον Daniel Askill.

Comments

comments

Comments are closed.

Follow Us!
FACEBOOK
Creative Commons
creative commons logo
ΒΙΝΤΕΟ