Monkey Island yes rodos… we eat banannas!info@monkeyisland.gr

Γύρισα σπίτι και βρήκα ενα λιοντάρι στο λιβινγκ ρουμ

Αναστάσιος Σαράντης

“Γυρισα σπίτι και βρήκα ενα λιοντάρι στο λιβινγκ ρουμ”
Το λιονταρι στα αληθεια
ALLEN GINSBERG

Γενικά έχω αναφέρει σε αυτήν την σελίδα ότι δεν θέλω να γίνει άλλο ένα ψυχοπαραπονιάρικο-ψηφιακό σύγγραμμα  με πόνο και συγγραφικές λογοτεχνικές /ματαιότητες (παπαριές θα έλεγα εγώ ).Eλα όμως που έφτασε η μέρα εκείνη  που τελικά θα αποδείξω στον εαυτό μου πως κάνω λάθος .Ναι Αναστάσιε-κανεις λάθος, ένα λάθος παραγματικό όχι μηδέν και ένα .Εδώ στην πραγματική ζωή δεν μπορείς να τα αναλύσεις ,δεν είναι όλα μετρημένα κουκιά όπως στο terminal του Πι Σi σου και απλά ..ελπίζεις.Γιατί αυτή η ελπίδα είναι αυτοσκοπός στην ματαιότητα  της ίδιας της ζωής μας .

“Πίνω στο ανέλπιστα καλό που θα μου  έρθει “είχε πει ο Νίκος ένας φίλος

Μεταφέροντας  αυτήν την απεγνωσμένη  πραγματικότητα ο ρεαλισμός δεν μου ταιριάζει .Ζω στο δικό μου λόφο  στην δικιά μου γυάλα και εκνευρίζομαι  κάθε φορά που κάποιος/κάποια μου προσπαθεί να εισέλθει στην  πραγματικότητα /ρουτίνα μου . Είμαι εκεί ήσυχος (ζωντανός ?)δεν ενοχλώ κανέναν ,ζω και εγώ εκεί ? Ναι ζω .Η ματαιότητα μου λοιπόν ξεκινάει από την ίδια την μοναξιά. Γιατί να μιλάει κανείς αφού υπάρχει η αγνή , καθαρή , άφθαρτη σκέψη ? Δεν υπάρχει λόγος, κανείς δεν θα σε καταλάβει, γιατί δεν μιλάς πια.Τα μουγκιτά και οι εκφράσεις δεν είναι λέξεις Αναστάση ,ούτε τα σύννεφα πάνω από το κεφάλι σου .

Και εσύ Α  λοιπόν κάνεις λάθος ,κάνεις λάθος όταν βγαίνεις κατά καιρούς από την γυάλα σου λίγο πριν πάθεις ασφυξία. Νιώθεις πραγματικός υπερήρωας που η μεσκαλίνη σε κάνει  σίγουρα να νιωθεις σαν παραπληγικο που κατεβαινει στον μαραθωνιο -και τελικά τόση ανάλυση γιατί ? Για να μαθαίνεις εσύ ? Ναι Αναστάσιε μαθαίνεις όταν αναλύεις .Ναι ,μαθαίνεις τον ίδιον σου τον εαυτό που έχεις χάσει μέσα εκεί . Πρέπει να κοινωνικοποιηθείς , πρέπει να δουλέψεις ,πρέπει να τρέξεις , πρέπει να δεις φίλους ,πρέπει να βρείς μια γκόμενα ,μια σάρκα να παρκάρεις το σπέρμα σου , πρέπει το Α.Ι ανδρείκελο που έχεις μέσα σου  επιτέλους να το ξεθάψεις  και το φέρετρο του να είναι  εκεί δίπλα σου να σου θυμίζει εσένα και εκείνη την γυάλα που υποτίθεται είναι η φυλακή σου .

“Βγάλτε τις κλειδαριές από τις πόρτες.
Βγάλτε τις πόρτες από τους μεντεσέδες.”
ALLEN GINSBERG

Βγάλτε επιτέλους και αυτήν την γυάλα από δίπλα μου.,θέλω να πάρω λίγο αέρα.Αλλά δηλητηριασμένος είναι και αυτός πια ,από τις γνώμες.Ο καθένας δεν  σκέφτεται  πια τον έχουν δασκαλέψει στο πανεπιστήμιο όλα μασημένα , εμετός η γνώση -δεν θέλω τέτοια γνώση .Ω!! εσύ Αναστάσιε ,και όμως, μα εσύ θες την γυάλα δίπλα σου ,ειναι ο καθρέφτης σου.

Την θες και ξέρεις γιατί ? γιατί θέλεις την απομόνωση ,την ησυχία, την άπνοια και ας έχει μυρωδιά από βρώμικο αέρα ,εσύ εκεί νιώθεις κάθε τι καλύτερα από ότι έξω .Η γνώση εκεί δεν μασιέται/ φιλτράρεται ,όλα είναι γαλήνια και πραγματικά .Κάθε κίνηση σου είναι δικιά σου .Την κανείς ΕΣΥ .ΕΣΥ μπορείς – κανείς δεν σε εμποδίζει ακόμα και να περπατήσεις στον βρώμικο αέρα ,να γαβγίζεις σαν το παλιόσκυλο εκείνο του χωριού που λυσσά ει για φαγητό και να ζήσεις ,εκεί κανείς δεν σε εμποδίζει να δεις πραγματικά την ζωή .

Έξω ζουν , έξω είναι η πραγματική ζωή ,αλλά εκεί είναι και ο ..ο πόνος όχι αυτός που βλέπεις στα νοσοκομεία -ο πόνος αυτός που δεν γιατρεύεται με τίποτα. Ο πόνος της ψυχής εκείνος που σε κάνει να τρέμεις να αφήσεις την γυάλα αυτήν την καταραμένη ,εκεί μόνος λοιπόν ανέλπιστα μπορείς να θαυμάσεις όλους αυτούς που πραγματικά ζουν .

Εκείνες οι ματιές θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο , θα νιώσεις ελεύθερος εκείνη την Ελευθερία εκτός, έξω , αλλά γιατί να φοβηθείς ?????

Τέρμα η ψυχανάλυση λοιπόν και η μάταια αυτή ανάγκη της ύπαρξης εντος .Άπλώς κάθε τόσο που ξανοίγομαι και απομακρύνομαι από αυτήν κάθε τόσο την βλέπω κοντά μου δίπλα μου  να έρχεται ραγισμένη ,άρα λοιπόν Αναστάσιε ο εσύ ΜΕΓΚΑ παντοκράτορα της μαγικής αυτής εξέλιξης (εντός /εκτός ) μπορείς να δεις πραγματικά ότι δεν την χρειάζεσαι πια ..

Λοιπόν κατά τα αλλά έχουμε νέα κυβέρνηση και νέο πρωθυπουργό..Ο νέο Έλληνας πεινάει αλλά ok σκέφτεται να πάρει Diesel αυτοκίνητο γιατί δεν βγαίνει ποια με την βενζίνη στο ταβάνι . Τα υποτιθέμενα θηλυκά κάνουν  την ύπαρξη  τους γελοία πια ,χάνοντας κάθε μορφή αξιοπρέπειας και εγώ ετοιμάζομαι να κατέβω στο αγαπημένο μου νησί να δω εσάς  και να μεθύσω πάλι στο αγαπημένο μου bar..

Συντακτες εκτονωθείτε..περιμένω

Αγαπητοί μου Ροδίτες/ισσες . Χρόνια πολλά λοιπόν εύχομαι σε σας και στις οικογένειες σας . Στον καθένα σας ξεχωριστα .ειστε χοτ ναουμ  και ελπίζω να σας βρω στο bar εκεί να ψυχορραγούμε μαζί.

Υ.Γ Άκουσα τρία ολόκληρα τραγούδια των Godspeed You! Black Emperor  όταν έγραψα το ποστ φυσικά μεθυσμένος Σάββατο βράδυ μετά από υποτιθέμενο πάρτι /γιορτή .

Comments

comments

Comments are closed.

Follow Us!
FACEBOOK
Creative Commons
creative commons logo